Vegetatietypologie Staatsbosbeheer

Een vegetatietype kan worden opgezocht door linksboven op het scherm in het veld 'Vegetatietype' een code, een (deel van de) Nederlandse naam of een (deel van de) wetenschappelijk naam in te voeren. Door op het de knop Toon te klikken kan de zoekopdracht worden uitgevoerd. Indien het type is aangetroffen wordt het automatisch in de boom geselecteerd, en de bijbehorende informatie getoond.  
De boomstructuur kan worden opengeklapt door op '+' te klikken. Er zijn twee soorten van bomen.

  • In de boomstructuur die getoond wordt bij het openen van de internetpagina zijn hyperlinks aangebracht op de namen van de typen. Door op een naam te klikken wordt alle voorhande zijnde informatie van dat type getoond (momenteel alleen een synoptische tabel).
  • De tweede boomstructuur kan geactiveerd worden door linksonder het tabblad 'Samenstellen' kiezen. In deze boom staat voor ieder type een hokje waarin een afvinkteken kan worden geplaatst door er met de muis op te klikken. Op het tabblad 'Samenstellen' kan vervolgens een onderwerp worden geselecteerd, en door op de knop Maak samengestelde tabel te klikken wordt de voorhande zijnde informatie van dat onderwerp van de aangevinkte typen getoond.  

In de getoonde synoptische tabellen wordt voor iedere soort de presentiewaarde getoond met daarachter de karakteristieke bedekkingswaarde. Beide getallen worden in procenten getoond.

Op het tabblad 'Zoeken' kan door op de knop 'Zoek op soort(combinaties)' te klikken een scherm worden opgeroepen. Hierin kunnen combinaties van soorten worden opgegeven die moeten voorkomen in de synoptische tabellen .
Op het tabblad 'Instellingen' kan de keuze voor Nederlandse of wetenschappelijk  namen van soorten en vegetatietypen, en een aantal drempelwaarden worden vastgelegd. De instellingen kunnen alleen dan permanent worden vastgelegd indien de zogenaamde 'Cookies' worden geaccepteerd. Het instellen van 'cookies' kan binnen de Internet Explorer onder Tools, Internet Options, Privacy. 

Enkelvoudige of samengestelde synoptische tabellen kunnen in de vorm van een Excel-tabel naar de computer gehaald worden door op het icoon  te klikken.

 Download referentietabel voor Associa


Voor vragen van technische aard kun u contact opnemen met de webbeheerder

Laatst bijgewerkt op 13 maart 2009 

Opmerking bij deze nieuwe versie van de SBB-catalogus
Uitvoer naar 'Cornell condensed'-formaat is in deze versie van de applicatie vooralsnog niet toegevoegd. Indien u toch over deze uitvoer wilt beschikken dient u contact op te nemen met de webbeheerder. Als alternatief is er nu uitvoer naar Excel.